Snel naar... Contact & Adres Openingstijden

E info@notbar.nl

W notbar.nl

Gebruikelijke openingstijden

Maandag tot en met vrijdag:

09.00-17.30 uur

Kunt u ons alleen buiten deze tijden bezoeken?
Bel dan even. Op verzoek maken we graag een afspraak voor een andere dag of een ander tijdstip.

Realisatie & Webdesign: Hademax - Barendrecht

Maak kennis!

Wilt u ook ervaren hoe plezierig uw zaak kan worden behandeld? Maak dan eens een afspraak met Topnotaris Pieter Verboon of een van zijn medewerkers. Zij geven heldere en praktische adviezen, en zijn thuis in het notariële recht.

Bel mij terug

Een duidelijke offerte

U wilt liever vooraf een offerte van ons ontvangen? Geen enkel probleem! Vraag telefonisch een offerte op maat aan. Zo kunnen wij u van tevoren inlichten over de kosten van onze werkzaamheden en komt u niet voor verrassingen te staan.

De Vereniging

De vereniging is in grote lijnen vergelijkbaar met de stichting. Het belangrijkste verschil tussen een vereniging en een stichting is dat de vereniging leden kent (volgens de wet in ieder geval twee of meer). Een belangrijk ander verschil is dat een vereniging op twee manieren kan worden opgericht: mét of zonder notariële akte.

Vereniging zonder notariële akte

Als een vereniging zonder notariële akte wordt opgericht, heeft deze slechts een beperkte bevoegdheid in het rechtsverkeer en kan deze bijvoorbeeld geen onroerend goed verkrijgen of erfgenaam zijn. Bovendien kent een vereniging zonder notariële akte een hoofdelijke aansprakelijkheid voor de bestuurders van de vereniging; dat wil zeggen dat iedere bestuurder voor 100% aansprakelijk is voor de schulden van de vereniging.

Vereniging met notariële akte

Een vereniging die wordt opgericht bij notariële akte heeft volledige bevoegdheid in het rechtsverkeer. Bij oprichting van de vereniging bij notariële akte moeten in deze akte in ieder geval de statuten van de vereniging worden opgenomen. De statuten vermelden naam, doel en plaats van vestiging, de verplichtingen van de leden van de vereniging jegens de vereniging, de wijze waarop de ledenvergadering moet worden bijeengeroepen, en de wijze van benoeming en ontslag van de bestuurders.