Snel naar... Contact & Adres Openingstijden

 

 

 

Home

Ondernemer

Particulier

Ons kantoor

Direct regelen

Contact

Bel mij terug

 

 

 

 

Algemene voorwaarden

Bezoekadres

Bijdorpplein 41

2992 LB Barendrecht

 

Postadres

Postbus 465

2990 AL Barendrecht

 

T +31 180 556 735

F +31 180 556 298

E info@notbar.nl

W notbar.nl

Gebruikelijke openingstijden

Maandag tot en met vrijdag:

09.00-17.30 uur

Kunt u ons alleen buiten deze tijden bezoeken?
Bel dan even. Op verzoek maken we graag een afspraak voor een andere dag of een ander tijdstip.

 

Realisatie & Webdesign:
Hademax - Barendrecht

Maak kennis!

Wilt u ook ervaren hoe plezierig uw zaak kan worden behandeld? Maak dan eens een afspraak met Topnotaris Pieter Verboon of een van zijn medewerkers. Zij geven heldere en praktische adviezen, en zijn thuis in het notariële recht.

 

Bel mij terug

 

 

Een duidelijke offerte

U wilt liever vooraf een offerte van ons ontvangen? Geen enkel probleem! Vraag telefonisch een offerte op maat aan. Zo kunnen wij u van tevoren inlichten over de kosten van onze werkzaamheden en komt u niet voor verrassingen te staan.

Hypotheekakte

 

Financiering en zekerheid

De meeste mensen financieren de aankoop van een woning of appartement geheel of gedeeltelijk met een hypothecaire lening, afgesloten bij een bank. In ruil voor tussentijdse betaling van rente en de uiteindelijke terugbetaling van de lening is de bank graag bereid om die financiering te verstrekken. De zekerheid dat de bank het uitgeleende geld weer terugkrijgt, ontstaat echter alleen wanneer de woning of het appartement door de koper in onderpand wordt gegeven aan de bank. Dit gebeurt door middel van de ondertekening van een 'hypotheekakte'. Ook deze wordt opgemaakt door de notaris.

 

Het recht van hypotheek

De essentie van het recht van hypotheek is dat wordt geregeld dat de bank de woning of het appartement in het openbaar via de executieveiling mag verkopen, zonder toestemming van de eigenaar, en dat de bank zijn vordering als eerste op de verkoopopbrengst mag verhalen.

 

Natuurlijk gaat dit niet zomaar; alleen wanneer de eigenaar van de woning langdurig geen rente en/of aflossing betaalt en er écht geen andere oplossing mogelijk is, zal een bank tot 'executie' overgaan. Overigens zal ook dán de notaris die de veiling regelt op de belangen van de eigenaar moeten letten.