Snel naar... Contact & Adres Openingstijden

 

 

 

Home

Ondernemer

Particulier

Ons kantoor

Direct regelen

Contact

Bel mij terug

 

 

 

 

Algemene voorwaarden

Bezoekadres

Bijdorpplein 41

2992 LB Barendrecht

 

Postadres

Postbus 465

2990 AL Barendrecht

 

T +31 180 556 735

F +31 180 556 298

E info@notbar.nl

W notbar.nl

Gebruikelijke openingstijden

Maandag tot en met vrijdag:

09.00-17.30 uur

Kunt u ons alleen buiten deze tijden bezoeken?
Bel dan even. Op verzoek maken we graag een afspraak voor een andere dag of een ander tijdstip.

 

Realisatie & Webdesign:
Hademax - Barendrecht

Maak kennis!

Wilt u ook ervaren hoe plezierig uw zaak kan worden behandeld? Maak dan eens een afspraak met Topnotaris Pieter Verboon of een van zijn medewerkers. Zij geven heldere en praktische adviezen, en zijn thuis in het notariële recht.

 

Bel mij terug

 

 

Een duidelijke offerte

U wilt liever vooraf een offerte van ons ontvangen? Geen enkel probleem! Vraag telefonisch een offerte op maat aan. Zo kunnen wij u van tevoren inlichten over de kosten van onze werkzaamheden en komt u niet voor verrassingen te staan.

Testament

 

De wettelijke regeling

Sinds 2003 is wettelijk geregeld dat de langstlevende echtgenoot eigenaar wordt van de gehele nalatenschap van de overleden partner; de langstlevende echtgenoot houdt dus de zeggenschap terwijl de kinderen een vordering erven op de langstlevende. De waarde van die vordering is gelijk aan de waarde van het erfdeel van het kind, en deze vordering is door de kinderen in principe niet op te eisen totdat de langstlevende echtgenoot is overleden.

 

Bij veel mensen bestaat daarom het idee dat een testament niet meer nodig is. Bedenk echter dat de wettelijke regeling slechts een standaardregeling is, terwijl veel situaties vragen om een aparte regeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw wens om de kinderen toe te staan dat zij hun erfdelen in bepaalde gevallen wél kunnen opeisen, of de wens om uw vermogen na uw overlijden niet bij uw schoonkinderen terecht te laten komen.

 

Het opstellen van een testament

Met een testament kunt u – binnen bepaalde grenzen – dus afwijken van de wettelijke regels. Dit kan van belang zijn wanneer bijvoorbeeld alleen familieleden in aanmerking komen met wie u geen of nauwelijks contact heeft, of wanneer een kind ernstig ontspoord is.

 

Door in overleg met uw notaris een testament op te stellen, kunt u zélf regelen wie erfgenaam van uw vermogen wordt en onder welke voorwaarden. Het is immers altijd beter om zelf het heft in handen houden als het over uw eigen vermogen gaat.

 

Omdat een testament van openbaar belang is, moet het door een notaris worden opgemaakt, zodat die erop kan toezien dat de erfenis volgens úw wensen wordt verdeeld. Ook elke wijziging in een testament moet via de notaris worden geregeld.

 

Wilt u over deze onderwerpen eens vrijblijvend van gedachten wisselen? Maak dan een afspraak bij Notariskantoor Bijdorp Barendrecht. Als Topnotaris adviseren wij u graag.